Reviews

Deel jouw ervaring met ons, schrijf een review en hopelijk zien wij elkaar nog eens terug!

Bekijk hier de laatste reacties!

Refreshment na >25 jaar na mijn laatste duik

mei 21, 2024

Ik had al heel lang niet gedoken. Vond het best wel weer spannend. Een 1 op 1 refreshment gedaan, gegeven door Luc. Hij straalde rust en vertrouwen uit. Ik voelde me veilig. Hierdoor had ik no time het duikgevoel weer terug! Nogmaals heel erg bedankt

Jacqueline

Fantastische duikschool

mei 7, 2024

In een woord fantastisch. De sfeer is relaxt en er is ruimte voor een grapje, maar veiligheid staat op 1. Zowel Luc als André zijn hele fijne instructeurs (met de nodige humor ;)). Ik heb al meerdere hele fijne duiken met deze heren mogen maken. Ook Joyce staat altijd met een lach voor iedereen klaar. Al met al echt een heel leuk en gezellig bedrijf!

Lotte

Top duikschool

mei 7, 2024

De afgelopen dagen hier met heel veel plezier m’n padi open water gehaald. Super aardige instructeur die veel goede persoonlijke tips gaf. Zeker aan te raden!

Job

Nette Tauchbasis

april 19, 2024

Wir haben in diesem Jahr (Feb/März 24) wieder unsere Flaschen hier ausgeliehen. Sehr entspannt und flexibel und das Team super freundlich und hilfsbereit. Wir kommen wieder!

Die Tauchbasis liegt etwas abseits und wir haben sie durch Zufall im Internet auf Bonaire gefunden.

Annette

Vuurwerk onder water

februari 8, 2024

We komen zeer regelmatig op Bonaire.

Dit jaar huren we voor de derde keer op rij een appartement in Bonaire Village.

En ook dit jaar heb ik weer enkele duiken gemaakt die geboekt zijn bij, de op het resort aanwezige duikshop, “Dive Factory”.

De eerste duik ging, evenals vorig jaar, naar “Something Special”, een prachtige locatie, waar André en ik een relaxte, vrij lange duik hebben gemaakt.

Maar het hoogtepunt was afgelopen zondagavond, het was 4 dagen na volle maan, het ideale moment om het schouwspel van de ostracods te beleven. We reden naar de duikstek die “El Bargo” wordt genoemd.

Daar maakten we de zonsondergang mee.

Even daarna gingen we te water en zwommen een paar honderd meter tot we op de hoogte van de Zoutpier waren.

Daar daalden we af naar ca. 9 meter en zochten een plekje om daar het begin van het schouwspel af te wachten.

En we hoefden niet heel lang te wachten, plotseling zagen we om ons heen kleine lichtjes verschijnen, alsof er onder water een vuurwerk werd afgestoken. Na verloop van tijd doofden ze uit, maar als André even met zijn lamp over het rif scheen lichtten ze weer op. Wat een belevenis!

André had van tevoren al uitgebreid verteld wat we zouden gaan meemaken en ik had me terdege ingelezen, maar wat ik daar heb gezien was buiten verwachting.

Ik heb weer een paar mooie duiken gemaakt bij “Dive Factory”.

André is een uitstekende gids en buddy.

De gehuurde uitrusting is van zeer goede kwaliteit en de sfeer is prima.

Volgend jaar kom ik zeker bij “Dive Factory” terug.

Robert

Refresh Course

januari 19, 2024

Hele leuke ervaring om sinds jaren eindelijk weer eens te gaan duiken. Dit was in het begin even wennen maar André heeft ons hierin goed begeleid. Duidelijke instructie, veilige omgeving en ontzettend mooi beeldmateriaal na afloop! Aanrader!

Nynke

Zo hoort duiken te gaan

januari 19, 2024

Na op Cyprus de discover scuba gedaan te hebben besloten om de cursus openwater diver te gaan doen.

Het contact voordat ik Bonaire kwam was perfect. Ik heb thuis de E-learning gedaan, zodat ik gelijk met de praktijk kon starten.

Ik had het geluk dat ik 1 op 1 met Luc aan de gang mocht .

Deze man duikt vanaf 12 jaar en heeft een brok ervaring. Alles werd duidelijk uitgelegd en geoefend op iedere keer waanzinnig mooie duiklocaties.

Een heerlijk persoon in de omgang.

Vol vertrouwen het examen tegemoet gezien.

Na de certificering nog een mooie duik gemaakt met Luc die je alle mooie plekjes laat zien.

Op kerstochtend nog een duik gemaakt met André bij de zoutpier

Ook zo’n zelfde figuur als Luc super ervaren, duidelijk en kalm.

Echt een geweldige duik met beeldmateriaal door André verzorgd.

Deze club heeft mij zo enthousiast gemaakt, dat ik volgend jaar zeker terug kom.

Bedankt Luc, Joyce en André

Berndt

Relaxed ,gezellig ,persoonlijk en professioneel

januari 19, 2024

Uitstekend verzorgd, professioneel, maar wel relaxed en gezellig. Goede spullen, laagdrempelig personeel, fijn in de omgang.

Super nachtduik met Ostracods gedaan, waanzinnig fenomeen, prachtig gezien, ook een paar leuke shore dives. Helemaal prima

Han

Han

Perfecte service

januari 19, 2024

Perfecte service en supervriendelijke mensen. Ik heb 3 duiken gemaakt terwijl ik mijn vriendin vergezelde terwijl zij haar open water deed met instructeur Luc. Geweldige leraar en hielp mijn vriendin over haar oorprobleem heen. Dé plek voor cursussen en het huren van spullen

Jeroen

Kerst duik va cruiseboot

januari 19, 2024

Geweldige duikinstructeurs! Zeer vriendelijk, deskundig en professioneel. Mijn broer ging op ontdekkingsduik en mijn vader en ik op twee normale duiken. En het was een kerstduik op de 25e, dus nogmaals bedankt voor het aanbieden ervan tijdens de vakantie! De kantduiken zijn geweldig! Snelle reactie via WhatsApp. Kreeg zelfs de geweldige video na de duik

Laura

Cruiseschip

januari 19, 2024

Ons cruiseschip zou op 22 december om 08.00 uur op Bonaire aankomen en ik was wanhopig op zoek naar een duikwinkel op 21 december. Gelukkig heb ik DiveFactory gevonden en vlak voor middernacht een e-mail gestuurd. Luc, de eigenaar, beantwoordde mijn e-mail om 06.18 uur en kwam ons om 9.00 uur ophalen uit de haven. Andre de duikgids nam ons, 2 duikers, mee naar onze allereerste kantduik. Beide lokale locaties, “Something special” en “Cliff”, staan ​​vol met gezonde koralen en vissen. André was gewoon geweldig. Hij was erg geduldig met ons vanaf het opzetten van de apparatuur tot het einde. Hij gaf ons briefing vóór de duik en wees tijdens de duik op interessante objecten. Hij heeft zelfs een leuke video voor ons gemaakt en gemonteerd. Wat een bonus! Tussen haakjes, hun apparatuur is goed onderhouden en de prijs is redelijk. Ik zal deze winkel en zijn fantastische mensen zeker aanbevelen. Bedankt Andre en Luc voor deze onvergetelijke duik op Bonaire!

Tim

Uitstekend duikcentrum

januari 19, 2024

Uitstekend duikcentrum op Bonaire.

Mijn vrouw duikt niet en ik had ook geen tijd om de duiken voor te bereiden, dus ik had een centrum nodig om mee te duiken en om me naar de beste plekken te brengen.

Dive Factory was vanaf het eerste moment geweldig, ze brachten me niet alleen naar de beste plekken (na overleg met mij), maar ze zorgden er ook voor dat mijn vrouw werd meegenomen en ervoor zorgde dat ze zich op haar gemak voelde.

Ze hebben ook de beste prijs op het eiland.

AOW-duiker, bijna 200 duiken

Miquel

Refreshment

januari 19, 2024

Een super ervaring gehad met Dive Factory. Een refreshment gedaan bij Andre. Uitstekende uitleg en door de relaxte houding wordt je op je gemak gesteld. Goed materiaal. Luc geeft goede adviezen over duik sites. Volgende keer op Bonaire zeker weer met Dive Factory!

Richard

Mooie duiken

januari 19, 2024

Mooie duiken, goede instructies, heb een refreshment course gedaan. Ging allemaal heel prettig en was heel duidelijk.

Mirjam

👍🏾

januari 19, 2024

👍🏾

JJ

Weer warm welkom.

januari 19, 2024

Voor de derde keer was ik op Bonaire en voor de derde keer heb ik gebruik gemaakt van de diensten van Divefactory.

Je voelt je welkom, Luc, Joyce Andre en Femke zijn erg attent en staan altijd voor je klaar met goed verzorgd materiaal en goede tips.

Dank jullie wel en tot ziens!

Kees

Blij dat we met Dive Factory in zee zijn gegaan!! / Glad we went to Dive Factory!

januari 19, 2024

(English below)

Wij (moeder, 54 & dochter, 19) hadden het voorrecht om tussen kerst en oud en nieuw op t prachtige Bonaire te zijn om te snorkelen… en te duiken! Allebei hadden we weinig ervaring sinds het halen van ons brevet en we waren heel erg blij met Dive Factory! Goede, duidelijke communicatie vooraf per mail en ook ter plekke kregen konden we rekenen op een duidelijke uitleg en een persoonlijke benadering. Luc haalde ons op en André nam de theorie en uitrusting rustig met ons door en stelde ons op ons gemak. Omdat we een refresher nodig hadden, deden we in het water eerst een paar herhalingsoefeningen en al gauw kon de echte duik beginnen. Langs een koraalwand met heel veel mooie vissen. Het was prachtig!! André is relaxed maar hem ontgaat niks. Hij is duidelijk zeer ervaren en dat geeft heel veel vertrouwen. ‘S Middags meteen nog een duik er achteraan bij de zoutpier. Heel veel vissen en zelfs schildpadden!! Dankzij het prachtige filmpje dat we na afloop kregen, kunnen we volop nagenieten. Gelukkig nieuwjaar en dank jullie wel voor een fantastische ervaring!

We (mother, 54 and daughter, 19) had the privilege to be on beautiful Bonaire between X-mas and new year for snorkeling…and diving. Both of us had limited experience sinds obtaining our padi certificate and we were very pleased with the service we got from Dive Factory! Good, clear communication by email beforehand, no hassle, clear explanation and a personal approach. Luc picked us up and André calmly went over some theory and the equipment, making us feel welcome and at ease. Since we needed a refresher, we first did some exercises in the water and soon the real dive began. It was absolutely stunning!! Along a coral wall with lots of beautiful and colourful fish. André is laid back but nothing escapes him. He is clearly very experienced, which instills a lot of confidence. In the afternoon we even went for a second dive at the salt pier, with lots of fish and even some turtles! Thanks to the lovely video we received afterwards, we can fully enjoy the memories en impress our friends. Happy new year and thank you!!

Edith

Super diveshop

januari 19, 2024

Blij dat we met Dive Factory in zee zijn gegaan!! / Glad we went to Dive Factory!

(English below)

Wij (moeder, 54 & dochter, 19) hadden het voorrecht om tussen kerst en oud en nieuw op t prachtige Bonaire te zijn om te snorkelen… en te duiken! Allebei hadden we weinig ervaring sinds het halen van ons brevet en we waren heel erg blij met Dive Factory! Goede, duidelijke communicatie vooraf per mail en ook ter plekke kregen konden we rekenen op een duidelijke uitleg en een persoonlijke benadering. Luc haalde ons op en André nam de theorie en uitrusting rustig met ons door en stelde ons op ons gemak. Omdat we een refresher nodig hadden, deden we in het water eerst een paar herhalingsoefeningen en al gauw kon de echte duik beginnen. Langs een koraalwand met heel veel mooie vissen. Het was prachtig!! André is relaxed maar hem ontgaat niks. Hij is duidelijk zeer ervaren en dat geeft heel veel vertrouwen. ‘S Middags meteen nog een duik er achteraan bij de zoutpier. Heel veel vissen en zelfs schildpadden!! Dankzij het prachtige filmpje dat we na afloop kregen, kunnen we volop nagenieten. Gelukkig nieuwjaar en dank jullie wel voor een fantastische ervaring!

We (mother, 54 and daughter, 19) had the privilege to be on beautiful Bonaire between X-mas and new year for snorkeling…and diving. Both of us had limited experience sinds obtaining our padi certificate and we were very pleased with the service we got from Dive Factory! Good, clear communication by email beforehand, no hassle, clear explanation and a personal approach. Luc picked us up and André calmly went over some theory and the equipment, making us feel welcome and at ease. Since we needed a refresher, we first did some exercises in the water and soon the real dive began. It was absolutely stunning!! Along a coral wall with lots of beautiful and colourful fish. André is laid back but nothing escapes him. He is clearly very experienced, which instills a lot of confidence. In the afternoon we even went for a second dive at the salt pier, with lots of fish and even some turtles! Thanks to the lovely video we received afterwards, we can fully enjoy the memories en impress our friends. Happy new year and thank you

S

Fantastische duikervaring!

december 15, 2023

Graag wil ik Luc, André en Joyce bedanken.

Vorige week donderdag heb ik een refresher course gehad. In 2019 heb ik mijn duikbrevet gehaald en hier heb ik tot vorige week niets meer mee gedaan. Toen ik binnenkwam bij the divefactory voelde het meteen goed. Eerst met Luc om tafel om de theorie weer een beetje op te halen. Hij heeft erg veel kennis en kon dit op een duidelijke en begrijpelijke manier overdragen. Daarna met Luc naar something special gereden om in de zee weer wat handelingen onder water te oefenen en daarna meteen een duik erachter aan. Wat was het mooi onderwater! Ik heb hele mooie en grote vissen gezien en prachtig koraal. We zijn een goede 40 minuten onderwater geweest.

Ik had het vertrouwen, de rust en het plezier onder water te pakken en daarom in de middag er meteen nog een duik achteraan geplakt. Dit keer met André bij de zoutpier. Heel leuk, want het was weer een totaal andere omgeving met grote indrukwekkende pilaren onderwater met veel vissen. Ik heb ook nog een paar schildpadden mogen zien. Het allermooiste ervan is dat ik het ook nog kan terugzien, want André heeft het allemaal onderwater gefilmd en stuurt mij nog een filmpje door. De tweede duik duurde zelfs 54 minuten, maar het voelde alsof het zo voorbij was. Terug bij the divefactory werden we verwelkomt door Joyce, de partner van Luc. Ze toonde erg veel interesse en wilde alles weten van de duik, erg leuk. Verder regelde ze alles achter de schermen en hielp mij met de gehuurde duikuitrusting.

Ik kon helaas niet nog meer duiken op Bonaire, omdat ik de dag erop in de avond weer terug moest naar Nederland, anders had ik het zeker bij the dive factory gedaan!!!

Mayke

Amazing dives into the underwater wonderland of Bonaire

december 15, 2023

I didn’t dive for 15+ years and we went to Bonaire just for a holiday… But how could you visit Bonaire and don’t dive, I mean, it´s one of the best dive sites in the world and if even the license plates of the cars say¨divers paradise¨… I booked a refresh course and it got me hooked again. Did a couple of guided dives, it was fantastic. If you are looking for great guided dives or gear to rent, divefactory is the buddy you´re looking for. If you are lucky and visiting the island around fullmoon, check the ¨ostracods night dive¨ it´s amazing! Andre en Luc, BEDANKT!

Jeffrey

Fantastische duikervaring

december 15, 2023

Graag wil ik Luc, André en Joyce bedanken.

Vorige week donderdag heb ik een refresher course gehad. In 2019 heb ik mijn duikbrevet gehaald en hier heb ik tot vorige week niets meer mee gedaan. Toen ik binnenkwam bij the divefactory voelde het meteen goed. Eerst met Luc om tafel om de theorie weer een beetje op te halen. Hij heeft erg veel kennis en kon dit op een duidelijke en begrijpelijke manier overdragen. Daarna met Luc naar something special gereden om in de zee weer wat handelingen onder water te oefenen en daarna meteen een duik erachter aan. Wat was het mooi onderwater ! Ik heb hele mooie en grote vissen gezien en prachtig koraal. We zijn een goede 40 minuten onderwater geweest.

Ik had het vertrouwen, de rust en het plezier onder water te pakken en daarom in de middag er meteen nog een duik achteraan geplakt. Dit keer met André bij de zoutpier. Heel leuk want het was weer een totaal andere omgeving met grote indrukwekkende pilaren onderwater met veel vissen. Ik heb ook nog een paar schildpadden mogen zien. Het allermooiste ervan is dat ik het ook nog kan terugzien, want André heeft het allemaal onderwater gefilmd en stuurt mij hier nog een filmpje door. De tweede duik duurde zelfs 54 minuten, maar het voelde alsof het zo voorbij was. Terug bij the divefactory werden we verwelkomt door Joyce, de partner van Luc, Ze toonde erg veel interesse en wilde alles weten van de duik, erg leuk. Verder regelde ze alles achter de schermen en hielp mij met de gehuurde duikuitrusting.

Ik kon helaas niet nog meer duiken op Bonaire, omdat ik de dag erop in de avond weer terug moest naar Nederland, anders had ik het zeker bij the dive factory gedaan

Mayke

Eerste keer

december 15, 2023

Voor de eerste keer heb ik me onderwater gewaagd onder begeleiding van Luc en Femke en het was een fantastische ervaring. Met name de kleine setting is fijn, waardoor er goed op je gelet wordt. Goede instructie vooraf. Alles goed uitgelegd. Daarna wordt alles uitgebreid geoefend voor je echt naar beneden gaat. Wordt vervolgd.

Marjolein

Super instructeur!

december 6, 2023

Mijn vriendin en ik hebben een discovery dive gedaan. Ik heb al mijn brevet dus ik kon van een afstandje kijken.

De instructeur en tevens eigenaar (Luuk) is super relaxed en legt duidelijk en rustig uit. Je wordt echt op je gemak gesteld om vol vertrouwen te water te gaan.

Mijn vriendin kon zich geen betere eerste duik wensen!

Casper

Relaxed and flexible diving, great experience with nightdive!

december 6, 2023

I had 3 dives in one day with Andre. He was such a laid-back and relaxed dive instructor,I really felt comfortable. We went to the nicest diving spots, which are not easy to find. Professional gear, knowledgable staff and above all; they were very flexible in planning which gave me the best night dive ever by seeing the illuminating ostracods! I loved it!

Sabine

Relaxed

december 6, 2023

Mijn vriendin heeft onder begeleiding van Luc haar eerste duik gemaakt en voor deze eerste duik had zij geen betere instructeur kunnen wensen. Als je gestresst bent neemt Luc die stress wel weg, hij straalt namelijk een en al rust uit en legt alles wat je moet weten op een duidelijke maar relaxte manier uit. Wanneer boven water alles in orde is, zorgt hij er ook onderwater voor dat de duik zo relaxed mogelijk verloopt en jij optimaal kan genieten van jouw duik.

Heel erg bedankt voor de goede zorgen, Luc!

Casper

Top mannen

december 6, 2023

Wat een top mannen. Echt een aanrader

Tom.B

tom

Altijd gezellig

december 6, 2023

Ontzettend vriendelijk en altijd gezellig. Tonen ook initiatief om leuke duiken met je te doen. En erg flexibel. Super tevreden

Roos

Verliefd op het duiken

december 6, 2023

Voor de eerste keer gedoken bij DiveFactory. Echt een geweldige ervaring. Door de goede en relaxte begeleiding van Luc verliefd geworden op het duiken. Wij gaan zeker terug!!

Renée

Super lovely

december 6, 2023

The dive guide was super lovely and it was a lot of fun. Learning diving felt super easy and I did not worry once. I was made feel very comfortable

Mareike

Open water

november 7, 2023

Ik heb m’n open water gehaald .Top instructuer kan niet beter

Tim

Top duikschool

november 7, 2023

Ik heb hier 4 duiken gedaan (3x guided dive & 1x wrakduik naar de Hilma Hooker. Goede, persoonlijke begeleiding, en heel gastvrij. Er werd zelfs een filmpje gemaakt van de wrakduik. Heel tof!

Niels

Good expierence and profesional instructor

oktober 17, 2023

After only learned for my PADI on Bali I wanted to make a dive with Luc from Dive Factory on Bonaire. He wanted to know everything about my expierence and my PADI registration and we did a quick but determined recap of my PADI course which was already some time ago. After inspecting the gear together and building it up it was time for the (warm) water on Bonaire. Luc kept a keen eye on me so I feld comfortable and he could control nothing went wrong. Overall a very good expierence with Luc and Femke during the second dive. I reccomend to go here!

Marcel

Fantastic,warm and kind ,great diving suggestions

oktober 9, 2023

Diving on Bonaire is really a diving Paradise ,we really enjoyed staying at Bonaire village.

When you enter directly to your left you see the Dive Factory Which is also the reception .

We arrived late in the evening but kind Mark was there to show us apartment .next morning we got a warm welcome from Joyce and Luc ,really great people, relaxed and very experienced with the dive sites .

Luc ,Joyce and Mark ,thanks for a wonderful holiday, Bonaire is a diving paradise but with you there at the Dive Factory its just the extra you added,thanks wonderful people . Until we meet again .

We stayed at i2 from Sept 11 until Sept 26

Sandra

Gewoonweg perfect voor ons

oktober 5, 2023

Gewoonweg perfect voor ons

We hebben nu onze OWD in de Dive Factory in september voltooid.

Alles was vooraf heel eenvoudig vanuit huis (inschrijving voor de cursus en e-learning met PADI).

Joyce is de goede ziel van de Dive Factory, ze zorgt liefdevol voor elke klant en zorgt voor de organisatorische achtergrond in het bedrijf.

Luc is echt een geweldige duikinstructeur, hij neemt zoveel tijd als je nodig hebt… als je iets niet meteen begrijpt of angstig bent, luistert hij volledig naar je en laat hij je op een rustige manier alles nog een keer zien. Dat komt natuurlijk ook omdat de nadruk hier ligt op kwaliteit en niet op kwantiteit. Niet zoals andere duikscholen met groepen van 10 personen, hier waren we maar met 2 studenten (mijn man en ik), wat kun je beter vragen?!

Ik kan de Dive Factory aan iedereen aanbevelen.

Na onze OWD hadden we zelf 6 duiken en konden we de uitrusting heel gemakkelijk lenen.

Lieve Luc, lieve Joyce, blijf precies zoals je bent! En blijf net zo goed bij je concept

Nicky

PADI Open water Diver

oktober 1, 2023

September 2023 een fantastische ervaring gehad, onder begeleiding van Luc (en Joyce). Wij hebben de Open Water Diver gedaan, waarbij Luc perfect rekening hield met ons tempo. Bij Dive Factory kan je rekenen op een persoonlijke benadering en op genoeg aandacht van de instructeur. Dat resulteert in kwaliteit. Wij raden iedereen aan om hier een cursus te doen en/of een duik te maken onder de begeleiding van de ervaren instructeurs.

Mitch

Erg Persoonlijk en Ongecompliceerd

september 27, 2023

Respect voor zoveel liefde en persoonlijke touch. Ik heb al een aantal duikscholen op Bonaire doorlopen om de zoveel jaar en aanvankelijk dacht ik waarom een duikschool niet bij de kust? Maar ik ben helemaal om. Ik wilde te review niet schrijven om bang te zijn dat ook deze duikschool ten onder gaat aan het succes maar daar ben ik niet bang voor. Joyce heeft dat beloofd. Ik hoop jullie snel weer eens te ontmoeten en Luc dank voor de perfecte tips voor alle duikspots die we wilden doen. Op een gepaste manier werd ons duidelijk gemaakt waar de valkuilen zaten en dat leverde super mooie duiken op. En Famke bedankt voor de mooie film van onze vriend Kees die alleen met jou op pad is geweest. Ook namens mijn zoon Lex zeer veel dank voor deze mooie week! Tot gauw! Stefan.

Stefan

Top ervaring

september 18, 2023

Divefactory van Luuk en Joyce is zeker aan te raden! Ze hebben een erg persoonlijke benadering en zijn volledig gefocust op onze eerste (duik)ervaring voor beginnende duikers. Ook onder water weet Luuk het leuk te brengen door middel van signalen. Hij geeft je een vertrouwt gevoel onder water en lost mogelijke problemen snel op. Ook checkt hij regelmatig de duikers of alles nog goed gaat. Deze duikschool raad ik dus zeker aan!

Nick

Evert en Myrthe Meerholz

september 17, 2023

Voor 2 dagen gear gehuurd bij de Divefactory, heel erg fijn/warm ontvangen. Eerst een begeleide duik gehad bij “something special” met Luc om even weer op te frissen nadat wij vorig jaar ons brevet hebben gehaald en daarna door naar Angel City(hele erge aanrader!) 🤩 Dit was heel fijn! Daarna een dag zonder begeleiding samen met vrienden gedoken. Ze zijn super dankbaar en dit uiten ze ook naar de klanten toe, super fijn/mooi om te zien! Wij komen zeker terug ✨

Evert

Fantastic experience

september 17, 2023

Sep 2023 •

We thoroughly enjoyed the professionalism, flexibility and friendliness of Dive Factory and our dive instructor Andre who made sure we had a safe and great diving experience in Bonaire. Looking forward to coming back!

Pierre

PADI open water Martijn & Elise

september 8, 2023

Na een super leuke ervaring in 2022 te hebben gehad tijdens onze discovery dive. Hebben wij de afgelopen dagen met Luc onze Padi open water mogen behalen. Naast de gezellige dagen samen met Luc hebben wij ontzettend veel van zijn vakmanschap mogen leren en gaf hij ons na elke duik weer vertrouwen voor de volgende duik. Komende week zullen we samen met hem nog een duik gaan maken en we hopen dit nog vaak te mogen doen in de toekomst.

Dive Factory is dus zeker weten een aanrader! Waarbij persoonlijke aandacht & het nemen van de tijd voor je voorop staat.

Martijn

Fantastische duikvakantie gehad!

september 6, 2023

In augustus ben ik met mijn 2 zoons een week op vakantie op Bonaire geweest om te duiken en snorkelen. Ruimschoots van te voren heb ik me digitaal op de duikscholen georiënteerd en voor de Divefactory gekozen. Ze beantwoordden mijn mails en vragen snel en goed en de prijs was alleszins redelijk.

We hebben samen, onderbegeleiding van afwisselend Luc en André, in totaal 6 duiken gemaakt. Het was fantastisch! We waren nog onervaren en hebben tijdens die duiken heel veel geleerd, veel moois gezien, maar bovenal enorm genoten. De begeleiding was super, waardoor we ons meteen vertrouwd voelden onder water.

Bedankt voor de prachtige ervaringen!!!

Natasja

Amazing

augustus 29, 2023

Amazing!!!!!

I was lucky to get private lessons with Luc. Very experienced diver and a great instructor. I am very happy to be his student. Awesome team, we had a lot of laughts together

Justin

Justin

Professional

augustus 29, 2023

The Divefactory is a small and very friendly dive center for courses and guided dives. A few keywords: flexibility, customer-friendliness, passion for the profession, professional and very committed to the underwater life on Bonaire. I highly recommend them! Thanks a lot André, Luc and Joyce, you’re a great team

José

Recht duiken

augustus 29, 2023

Zeer vriendelijke, professionele duikinstructeurs en gidsen.

We hadden meerdere dagen een refresher DSD en verhuur. Geweldige ontdekkingsduik, ik wil weer recht duiken. Bedankt Luc, Joyce, Andr jullie zijn geweldig .. Chris ,Senne

Chris

Flexibel

augustus 28, 2023

Ontzettend vriendelijk en altijd gezellig. Tonen ook initiatief om leuke duiken met je te doen. En erg flexibel. Super tevreden

Roos

Top ervaring

augustus 23, 2023

Bij toeval werd ik getipt over de Dive Factory. Na het eerste gesprek was er gelijk een klik en ben ik niet meer weggegaan. Super duiken gemaakt, rondleiding over het eiland gehad, van elke duik een filmpje wat wil je nog meer. Nachtduiken was ook geweldig om samen met André te mogen meemaken. Bij alle

duiken staat veiligheid hoog in het vaandel en dat is met alles te merken. Twee toffe duikinstructeurs, had niet anders gewild. Goedkoop en de beste! Hoop nog een keer naar Bonaire te gaan en dan ga ik zeker weer duiken bij de Dive Factory. Wie weet tot ziens!

Michel

Persoonlijke aandacht en comfortabel duiken

augustus 17, 2023

Mijn 2 dochters hebben hier hun Open Water Padi gehaald o.l.v. Luc hebben we een fantastische cursus gehad waar comfort, rust en plezier centraal stond. Goed Crisis materiaal in de verhuur en heel veel vriendelijkheid en behulpzaamheid van Joyce, Luc en André.

Na de cursus nog 2 dagen met elkaar een aantal guided dives gemaakt o.l.v. André op de mooiste plekjes van het eiland. Ook hierbij duidelijke uitleg en tips over het te water gaan en rust en comfort en persoonlijke aandacht staan voorop. Daarbij van elke guided duikdag een geweldig GoPro filmpje ontvangen als herinnering

Heel relaxed en ontspannen voor ons drieën.

Een aanrader voor iedereen die een duikschool of guided duik wil maken en persoonlijke aandacht hierbij belangrijk vindt.

Datum van activiteit: augustus 2023

Vincent

👌🏽👌🏽👌🏽

augustus 17, 2023

Wij hebben twee fantastische duiken mogen maken. André en Luc zijn professioneel, en helpen je waar nodig met de vragen die je hebt voor, tijdens en na de duik. Een super duikschool. Echt een absolute aanrader

C

Excellente duikschool

augustus 8, 2023

Na 10 jaar niet gedoken te hebben hier mijn refresh cursus gedaan.

Wat doen ze dat goed en kundig! En op het tempo dat bij mij paste, zowel boven water als onderwater.

Dank jullie wel mensen van DiveFactory.

Voor iedereen die wil leren duiken of, zoals ik, wil refreshen (of een andere Padi-cursus wil doen) deze wat kleinere duikschool is groots in aandacht en kunde. Een aanrader dus!

Bastiaan

Top ervaring

augustus 1, 2023

Het duiken was geweldig. Het werd zeer professioneel en persoonlijk benaderd. We waren met zijn 4 met 2 instructeurs hetgeen zeer veilig voelde. We zouden zo nog een x gaan.

Carine

Een prachtige ervaring rijker!!

juli 25, 2023

Samen met mijn gezin onze PADI gehaald afgelopen week. Zeer fijne en relaxte lessen waarbij goed gekeken werd hoe het ging en ieder onderdeel in goed overleg werd gepland. Professionele begeleiding waardoor we super enthousiast zijn geworden en hele mooie duiken hebben gemaakt. Dank Luc en Joyce, we hebben genoten en heel veel plezier gehad!!!

Annemarie

Twijfel niet langer maar plan je duik ,echt moeite waard

juli 24, 2023

Ik had vele vele jaren niet meer gedoken en mijn dochter (21) nog nooit .

Samen ingeschreven voor een duik. Uitleg in het Nederlands door Luuk en André was helemaal duidelijk. Ze namen alle tijd voor ons zodat wij helemaal gerust eerste keer de zee in gingen ( vanaf kant in Kralendijk ) . Wat eerste oefeningen in het water zodat we de belangrijkste dingen (weer) wisten en we kregen alle tijd die we nodig hadden. Daarna durfden we de eerste duik zeker aan.

We waren zo enthousiast dat we voor dezelfde

middag meteen beiden nòg een kantduik geboekt hebben. Bij de Zoutpier dit keer. Erg mooi, vele vissen en zelfs schildpadden gezien.

Mooi onderwater filmpje kregen we de volgende dag ook nog toegestuurd.

Kortom een onvergetelijke moeder -dochter dag

Als je al jaren denkt : zal ik wel of niet gaan duiken. Twijfel dan echt niet langer want op deze duik school volgen ze joùw tempo zodat je helemaal gerust het water in gaat

Yvette

Gewoon Perfect

juli 24, 2023

Hele fijne 5* ervaring met Dive Factory! Andr was drie dagen onze gids en hij was heel relaxed, geduldig, supervriendelijk en professioneel. Voor mij en mijn kinderen (19 en 21 jaar) als relatief onervaren duikers was zijn aanpak gewoon perfect!

Andr liet ons zelfs enkele leuke must-sees op het eiland zien na de duiken en gaf extra tips over lokale restaurants.

Sterk aanbevolen!

Roos

Fantastische duikschool voor heerlijk ontspannen duiken

juli 23, 2023

In 2019 heb ik mijn laatste duik gemaakt op Bonaire dus het werd tijd voor een refersh course. Deze heb ik bij de Dive Factory gedaan, wat een succes. Andre heeft in alle rust de theorie van het duiken herhaald en ons daarna naar de duikstek gebracht om de praktijk oefeningen uit te voeren. Aansluitend na de oefening het rif opgezocht waarbij Andre nog foto’s en films maakte.

De duikflessen zijn erg goed gevuld meer dan 200 bar en geen lekkende o ringen, o zo fijn onderwater.

Nog heel veel succes Joyce, Luc en Andre met de duikschool en bedankt voor alles.

We komen zeker terug!

Groet Hans en Ronald

Hans

Guided Dives

juli 16, 2023

Wat een geweldige ervaring bij Dive Factory! | Juli 2023

We hebben met z’n drieën in totaal 4 duiken gemaakt. 2 dagen elke dag 2 duiken.

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door Joyce. Zij heeft ons alle informatie gegeven en we hebben gelijk gekeken wanneer we de duiken konden gaan maken.

Omdat één van ons een tijdje niet had gedoken werd dag 1 begonnen met een refesh. Ook de andere 2 hebben meegeluisterd. Bij Dive Factory staat veiligheid hoog in het vaandel. André heeft alles duidelijk en uitgebreid besproken en we hebben zelfs nog een aantal nieuwe tips gehoord.

Bij de duiken heeft André eerst uitgelegd wat de bedoeling was. Hij vertelde ons wat we konden verwachten, waar we erin gingen, waar we er weer uit kwamen en waar we op moesten letten. Een hele uitgebreide briefing. Voor ons heel fijn, aangezien dit onze eerste duiken op Bonaire waren.

We hebben 4 totaal verschillende duiken gemaakt, op verschillende locaties: Something Special, Salt Pier, Oil Slick (met sprong vanaf de rotsen) en Karpata.

André vertelt op de weg van en naar de duikspot (met de nodige humor) ook leuke weetjes over Bonaire en ging zelfs met ons naar leuke uitkijkpunten.

Als kers op de taart kregen we van beide dagen een mooi filmpje als herinnering.

Dive Factory is kleinschalig, persoonlijk en er heerst een relaxte sfeer. Ze bieden goed materiaal, alles nog vrij nieuw.

Joyce, Luc en André bedankt voor een onvergetelijke ervaring. Als we weer terug komen op Bonaire komen we zeker bij jullie terug.

Henk, Kim en Manon Kalma

Kim

Guided Diving

juli 11, 2023

Vriendelijke en zeer geduldige begeleiding. Ik was eerst ,na een poosje niet te hebben gedoken,wel wat nerveus. Maar dat was al snel over door de rustige ontspannen sfeer.

Heb enorm genoten en geniet na van het mooie filmpje en foto’s die ik achteraf kreeg opgestuurd.

Dive Factury is een aanrader om heen gaan als je wil duiken.

Als ik nog weer op Bonaire kom zal ik zeer zeker weer naar hen gaan. Duikscholen in overvloed, maar hier had ik oprecht een goed gevoel bij.

Ze hebben me gehaald en terug gebracht. Heel fijn.

Dank André voor deze mooie duik en het prachtige filmpje.

Gerrie

Very personal

juli 6, 2023

The guys at Dive Factory are amazing!! They are super friendly, flexible and affordable…What we liked most was that it was all very personal! We were with a big group of which 2 had to finish their open water dives, a few went on several guided dives and I did an introduction dive. For sure I will come back to the Dive Factory to get my scuba license!!

Eric

Superrr

juli 6, 2023

The staff at Dive Factory in Bonaire went above and beyond with their service. They were extremely professional, warm, kind, and made sure that we were prepared and comfortable for an incredible diving experience. Thank you :)

Emilia

Advanced open water

juli 3, 2023

Wat een geweldige ervaring was het om bij de Dive Factory te duiken.

Luc en Andre zijn enthousiaste, bevlogen duikers, die niets liever willen dan je alle kneepjes van het duiken te leren en dat op een relaxte en persoonlijke manier.

Ik zou het iedereen aanbevelen.

Carla

Padi advanced en begeleid duiken

juni 27, 2023

Wij hebben een geweldig tijd gehad met Divefactory! Eerst hebben we met Luc onze Padi Advanced gehaald en hebben we genoten van zijn voorbeelden en verhalen tijdens de cursus. Daarna hebben we met André een aantal begeleide duiken mogen maken waarbij hij de mooie plekken van het eiland heeft laten zien en met zijn uitgebreide kennis van de het onderwater leven ons een hoop wist te vertellen. Daarnaast hebben we met Joyce ons zeer welkom gevoeld op de duikschool met veel belangstelling naar onze duiken werden we altijd ontvangen wanneer we op de duikschool waren.

Kortom het was een geweldige ervaring en een leuke tijd om met duikfactory op pad te mogen.

Tessa

Unkompliziert und sehr freundlich

juni 27, 2023

Wir haben 14 Tage auf Bonaire verbracht und haben uns bei Luc, André und Joyce sehr wohl gefühlt. DIN Anschluss für unsere Regler war kein Problem, Flaschen durften wir in ausreichender Anzahl jeden Tag abholen und selbst ein zerbissenes Mundstück wurde sofort ersetzt. Tolle Tipps zu den Tauchplätzen mit genauer Beschreibung gab es auch. Das Highlight unseres Besuchs war jedoch der geführte Nachttauchgang mit Ostrakoden am Tauchplatz Invisibles. Hier nochmal ein herzliches Dankeschön an André, der sich eine ganze Stunde mit uns Nachts ins Wasser begeben hat um die blauen Lichter anzusehen.

Wir kommen jederzeit sehr gerne wieder

Andrea

Top duikschool!!

juni 18, 2023

Net terug van 11 dagen Bonaire, een paar super mooie duiken gemaakt en al was het voor ons 18 jaar geleden dat we hadden gedoken het was in één woord FANTASTISCH!! Luuk was super relax en leuk, André heeft ons geweldig begeleid met de nodige humor om dat we wel het een en ander vergeten waren na 18 jaar maar toch met heel veel geduld!! Dus ben je op Bonaire en wil je (zelfs na een lange tijd) een duikje maken moet je echt nergens anders zijn dan bij the DiveFactory!! Top gasten, duidelijk, behulpzaam, en dat alles voor een eerlijke prijs!! Geen seconde spijt gehad!! Thnxx mannen!!

Robert

Great divingschool Bonaire

juni 15, 2023

So glad that I did my dive course here! Luc is everything you want in a dive instructor: experienced, personal, fun, relaxed and passionate about instructing diving. With Andre I made guide dives which were great. He knows the spots and helps you to make the most off your dive. The video afterwards was really a bonus! This ‘young senior’ learned to be confident and relaxed under water thanks to Divefactory! Thank you so much and see you soon!

Gabrielle

Professioneel maar relaxt

juni 6, 2023

Voor mij een voorbeeld hoe een duikschool moet zijn. Professioneel maar relaxt, oplossingsgericht en vooral heel gezellig! Als we terug gaan naar Bonaire gaan we hier zeker weer duiken.

Michiel

Relaxed

juni 4, 2023

Tijdens ons eerste bezoek aan Bonaire zijn wij door Luc en André begeleid tijdens onze duiken. Na een aantal begeleide duiken heeft André ons begeleid tijdens een eerste zelfstandige duik. Dit ging zeer professioneel, heel relaxed en met humor, waardoor wij ons voldoende vertrouwd voelden om daarna zelf op pad te gaan.

Of je nou al jaren duikt of een eerste (proef) duik wil maken, wij raden je aan om dat hier te doen!

Tom

Deze duikschool is zeker een aanrader en we komen zeker terug

juni 1, 2023

Bij aankomst gelijk een klik met Luc en André. Wat een heerlijke vriendelijke en relaxte sfeer. Wij hebben een aantal zeer mooie begeleide duiken met André gemaakt. Niets was teveel gevraagd.

En als kers op de taart ook nog een leuke filmreportage van elke duik gekregen.

Leonieke

Dokter Bibber

mei 28, 2023

Dokter bibber duikt niet alleen in bed, maar ook in de Caribische of Caraïbische Zee, in één woord fantastisch: schildpad, lionvis, schorpioenvis, n anker, adembenemend paars koraal. Rustig doorademen had de instructeur vooraf uitgelegd en tijdens de duik in doofstommen taal. Geen moment heb ik me onveilig gevoeld, dankzij Luc

Frans

Kwaliteit, persoonlijk en ontspannen

mei 28, 2023

We hebben twee weken lood en lucht afgenomen bij de Dive Factory en onze ervaringen met de duikshop en eigenaren zijn zeer positief. Luc en Andre nemen de tijd, geven suggesties en denken mee. Ook fijn is dat ze heel relaxed zijn. Echt een prettige en persoonlijke duikschool. Aan te raden!!

Marleen

Gezellige en leuke duiken

mei 26, 2023

Hele gezellige en leuke duiken gehad bij Andre en Luc!

We komen hier zeker terug voor nog meer mooien duiken!

Philip

Fantastische ervaring

mei 26, 2023

Na een aantal jaren niet te hebben gedoken heb ik op Bonaire weer een duik gemaakt. Heel fijn dat André alle tijd nam om alles weer eens goed uit te leggen zodat ik er zeker van was dat ik vol vertrouwen weer een duik kon gaan maken. En dat was weer een fantastische ervaring! Oh wat heb ik ervan genoten. Andre wist natuurlijk de mooiste plekjes te vinden. Als kers op de taart werd ik ook nog eens getrakteerd op een leuke video die hij achteraf verstuurde. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben over deze duikschool. Ze praten er Nederlands, wat ook wel heel fijn is.

Petra

Super

mei 17, 2023

Bij toeval bij hen terecht gekomen en direct een guided tour geboekt. Als beginnend duiker naar een top locatie gereden en daar veel mooie en nieuwe dingen gezien. Je kunt goed merken dat het team het met veel plezier en kennis overbrengt. Bijkomend nog een mooie foto/film reportage, dus helemaal super

Marleen

Guided

mei 17, 2023

Bij toeval bij hen terecht gekomen en direct een guided tour geboekt. Als beginnend duiker naar een top locatie gereden en daar veel mooie en nieuwe dingen gezien. Je kunt goed merken dat het team het met veel plezier en kennis overbrengt. Bijkomend nog een mooie foto/film reportage, dus helemaal super

Marleen

Plongé

mei 17, 2023

We hebben met Luc en André gedoken tijdens ons verblijf op Bonaire (mei 2023).

Ze zijn attent en zeer alert op veiligheid. We kregen veel advies en de apparatuur was van topkwaliteit.

We komen zeker terug naar dit centrum voor toekomstige bubbels op Bonaire!

(Origineel)

Nous avons plongé avec Luc et André durant notre séjour à Bonaire (mai 2023).

Ils sont à l’écoute et très attentif à la sécurité. Nous avons reçu de nombreux conseils et le matériel était de top qualité.

Nous reviendrons à coup sure dans ce centre pour de prochaines bulles à Bonaire !

Adeline

Best dive experience ever!

mei 7, 2023

Best dive experience ever! The folks at Dive Factory are warm, welcoming, knowledge, easy going, and flexible. Andre was the greatest dive guide I’ve ever had, and went above & beyond, from making me a coffee while I did paperwork to making a video of our dives. And of course the diving on Bonaire is spectacular. Prices are very competitive (pay in cash if you can, as credit card fees are high on the island) and I felt completely safe even as a solo female traveler. I will happily dive with Andre & Dive Factory when I return to Bonaire!

(Vertaald door Google)

Beste duikervaring ooit! De mensen bij Dive Factory zijn warm, gastvrij, kennis, gemakkelijk in de omgang en flexibel. Andre was de beste duikgids die ik ooit heb gehad, en deed het onmogelijke, van koffie voor me zetten terwijl ik papierwerk deed tot het maken van een video van onze duiken. En natuurlijk is het duiken op Bonaire spectaculair. Prijzen zijn zeer concurrerend (betaal contant als je kunt, aangezien creditcardkosten hoog zijn op het eiland) en ik voelde me volkomen veilig, zelfs als vrouwelijke soloreiziger. Ik zal graag met Andre & Dive Factory duiken als ik terugkom naar Bonaire

Kat

Eerste meters onder water ..

mei 6, 2023

Wat een heerlijke en fantastische duikschool is Dive Factory. Mijn allereerste duik vond ik reuzespannend maar Luc (eigenaar) wist mij volledig te laten ontspannen, met een heldere duidelijke uitleg en uitstekende voorbereiding en hele check up voordat ik de zee in ging. Helemaal gecontroleerd mijn eerste meters onder water in het prachtige water van Bonaire. Man, man wat een super ervaring was dit. Luc is een super dive master en hield mij continue in de gaten en leerde mij genieten van deze duikervaring.

Het was inderdaad: Get ready, Set, Dive!

Enkele dagen later een tweede duik op een andere spot en wat was dat weergaloos mooi. Zwom in een aquarium vol met de mooiste vissen, langs het koraal, ontmoette een prachtige schildpad en keek tegen de “blauwe wand” aan. Nooit gedacht dat ik dit ooit zou meemaken en zou durven.

Super bedankt Luc en fantastisch team. Jullie super persoonlijke benadering, begeleiding en coaching onder water moet iedereen ervaren die gaat duiken.

Aankomende zomer ga ik voor mijn Padi en natuurlijk bij Dive Factory Bonaire.

Tot snel,

Groet Hans

Hans

DiveFactory geen duikfabriek

april 22, 2023

Het team van Dive Factory, Luc, Joyce en André, doen er alles aan om je duikervaringen optimaal te maken. Professioneel met veel kennis van de duikspots, flora en fauna onder water, en vooral mensenkennis. Zeker geen duikfabriek, die zijn er genoeg ook op Bonaire, maar gewoon een team hele fijne mensen die ik na drie weken als vrienden ben gaan beschouwen. Voor de zelfstandige duikers een goed adres voor lucht en lood tegen schappelijke prijzen, voor de starter of herstarter het ideale adres om weer zelfverzekerd onderwater te gaan. Het was een genot, van de koffie en het praatje ’s ochtends tot het bewonderen van elkaars foto’s en filmpjes ’s middags. Het enthousiasme was zo aanstekelijk en oprecht, dit zijn liefhebbers voor de liefhebbers. Graag tot gauw

Meriam

Fijne gezellige en professionele duikschool

april 22, 2023

Met superveel plezier heb ik 16 duiken gemaakt met André en Luc van The Dive Factory. Dit omdat mijn eigen buddy helaas uitgevallen was. Ook na twee eerdere vakanties op Bonaire en 165 duiken ervaring kun je nog zoveel leren! Kwaliteit en persoonlijke aandacht zit in hun natuur, en veiligheid staat altijd voorop. En dat betekent kleine groepen (1-3max). En dat maakt het duiken met hen heel ontspannen en op jouw niveau. Het is gewoon een fijn en gezellig team, en de tarieven zijn ook heel redelijk. Na de schildpadden, Spotted Rays, Sting Ray en het zeepaardje heb ik nog een Frogfish tegoed. Dus André, Luc en Joyce, bedankt en graag tot een volgende keer!

Joanne

Alleen maar goede ervaringen

april 16, 2023

Alleen maar zeer goede ervaringen, prettige en deskundige begeleiding met ruimte voor humor. BEDANKT EN TOT ZIENS

William

Professional and personal!

april 15, 2023

Last week we had a great diving experience at the the No.1 dive spot of the world, Bonaire! Guided by the professional and personal instructors of dive factory we stepped literally into wonderland… Luc and Andre guided us to the most beautiful spots imaginable and shared a lot of information to improve our diving skills! Thanks guy’s! Gr Jeroen

Jeroen

Fear no more

april 15, 2023

Luc & Andre are great instructors… aside very professional.. they’re so friendly & understanding & very patient until you get confident & trust to dive.

The underwater world is very “zen”

diving is like yoga… mindset & its very relaxing & fun❤️

Thank you guys for conquering my fear.

Joyce wife of Andre is so friendly too and passby to the place where we dive to see if we’re okey.. so nice to have someone who comforts you after the diving.

For the first timer … is for sure i advice these team Dive factory … they’re always for you❤️

Emily

Superteam Luc, André en Joyce

april 13, 2023

Luc, André en Joyce zijn een geweldig team en Luc en André hebben jarenlange duikervaring . Belangrijk is echter de rust, vertrouwen en ook gezelligheid die ze uitstralen. 22 jaar had ik niet meer gedoken door het niet kunnen klaren. Met Luc een refreshduik gedaan en in 1 duik mijn probleem opgelost doordat hij goed naar mij keek en veel geduld en ervaring had. Door het vertrouwen wat hij mij gaf is het niet bij 1 duik gebleven. Ook met André een aantal duiken gedaan waaronder een nachtduik en een duik met een sprong. Ook André gaf me het vertrouwen dat ik kon duiken en ook hij heeft me enorm geholpen met het leren klaren. We (mijn dochter en ik) hadden een leuk en gezellig duikgroepje dat het allemaal nog leuker maakte. Het leek eigenlijk op gezellig duiken met vrienden. Joyce op kantoor ook niet te vergeten, duikt zelf niet maar dat lees je in haar leuke blog. Samen met mijn dochter kom ik terug voor advanced en zeker in de Drive-Factory: de enige fabriek met persoonlijke aandacht.

Astrid

Favoriete duikschool

april 9, 2023

Zeer ervaren, prettige en behulpzame instructeurs!

Voor ons geen andere begeleiding als we op Bonaire zijn!

Fijn in het Nederlands en prima prijs/kwaliteit!

Dus echte aanrader!

Renate

Dikke aanrader!

april 8, 2023

Ben hier terecht gekomen via personeel op ons resort.

Vond het heel relaxed en gemoedelijk. Aardige nederlands sprekende mensen(praat net even wat makkelijker).

Was weer even geleden dat ik had gedoken. Was helemaal geen probleem, alles werd goed uitgelegd en besproken.

Luc, Joyce en André zijn leuke enthousiaste mensen met veeeel duikervaring.

Heb met Luc een guided dive bij the clif gedaan, ontzettend mooi daar. Leuk om zo de diepte in te kijken bij the clif. Ondanks dat het pas mijn 2e duik op Bonaire was, ging het allemaal prima onder de begeleiding van Luc.

Als je naar Bonaire komt zou ik zeker gaan duiken via DiveFactory. Prijs/kwaliteit was prima.

Met vriendelijke groet,

André en Frederiek.

Andre

Big smile!

april 1, 2023

Na meer dan 20 jaar niet meer gedoken te hebben bij Luc terecht gekomen op aanraden van wederzijdse kennissen. Wat een ervaring – na een gedegen theorie opfrissing en goede uitleg over de duikuitrusting meteen door naar de duikstek. Luc geeft je daarin veel persoonlijke aandacht en dat geeft heel snel vertrouwen. Na afloop van de duik kwam ik boven met een smile op mijn gezicht die er de eerste uren niet meer af te branden was. Nogmaals dank Luc en Joyce voor een onvergetelijke ervaring!

Carl

wederom gastvrij ontvangen

maart 24, 2023

Na vorig jaar, ook dit jaar bij Luc en Joyce geweest en het was weer prima verzorgd! Gastvrij ontvangen en goed tips gekregen voor de keuze van duikstekken.

Dank jullie wel!!

Kees

Fijne guided duik

maart 24, 2023

Samen met mijn oudste zoon hebben we een guided dive gedaan met André. Ontvangst bij het team van Dive Factory was hartelijk en relaxed, uitleg goed en compleet en alle spulletjes in hele goed conditie. De duik zelf bij oil slick was goed: prima uitleg, goede begeleiding en ontspannen leuke sfeer. Daarna zijn we zelf nog een aantal duiken gaan doen met de gear van de Dive Factory. Super leuk hier!! De eerste refresher met Andre zorgde ervoor dat we alle essentials weer even scherp op het netvlies hadden. Wel zo veilig!

Heino

Twee heerlijke duiken

maart 23, 2023

Ik heb twee heerlijke guided duiken gedaan met André van de dive Factory. Eentje naar de Saltpier en 1 bij de Oilslick. 2 hele ontspannen duiken zonder stress onder de vakkundige leiding van André 👌👌de duikschool zelf is heel relaxed en persoonlijk. Kortom top!

Johan

Aanrader!

maart 11, 2023

Een fijne en uitgebreide refresher course gehad. Je voelt je in veilige handen bij deze fijne mensen. Een heerlijke duik gehad, we komen terug!

Ruud

Geweldige ervaring

maart 3, 2023

Geweldige duikervaring! Maart 2023. Zeer ervaren instructeur! De meiden, 15 13 en 10 jaar zijn voor het eerst gaan duiken en ze vonden het geweldig! Super begeleiding van Luc & Andre. Ik kan iedereen Dive Factory aanraden! Wat een geweldige mensen! Onwijs bedankt voor deze geweldige ervaring! We zullen zeker bij jullie terugkomen!

Kim

Super séjour avec une équipe de choc

februari 22, 2023

L île de Bonaire est un véritable sanctuaire avec des plongées mémorables.

Habituée des gros clubs de plongée très business, mon père m’a conseillé ce club très bienveillant et accueillant . Les gérants Joyce et Luc vous mettent directement à l aise. Ils répètent votre niveau et adaptent les plongées. Avec ou sans matériel, une casse, un oubli ? Pas de problème. Tout est tourné pour votre bien être en plongée et votre confort.

Notre guide pour les 8 plongées a été André. Son mot préféré : RELAX. Une bonne ambiance associée à une bienveillance extrêmement professionnelle. Il surveille tout sans même que vous vous en rendiez compte. Les plongées étaient fascinantes et les trajets riches en informations sur l île de Bonaire, ses traditions et surtout les bons coins de l île.

Je recommande chaleureusement cette équipe qui vous mettra hyper à l aise malgré l appréhension de replonger après 5 ans d arrêt.

Je reviendrai avec plaisir vers eux.

Merci drive factory, it was amazing 🤩

Delphine

For the very first time .

februari 18, 2023

Even terug naar 2022 waar ik voor het eerst kennis maakte met de Divefactory.

Na nog nooit te hebben gedoken besloot ik toch maar eens een gok te maken en stapte ik naar binnen bij de Divefactory alwaar ik werd onthaald met een kopje koffie door een hele vriendelijke dame genaamd Joyce de gastvrouw .

Ik heb toen onder de bezielende leiding van Duikinstrukteur Luc mijn eerste DSD (discover scuba diving) mogen maken op Bari reef.

Dit natuurlijk na de theorie die Luc op een hele fijne en rustige manier op mij over heeft gebracht.

En wat een geweldige ervaring was het, dit ook met de fijne nieuwe duikequipment die mij in het gebruik werden gesteld.

Door dit alles ben ik toch wel gegrepen waarna ik bij terugkomst 2023 besloot wederom te gaan duiken . Ben toen terug gegaan naar de Divefactory alwaar ik gastvrouw Joyce wederom tegen kwam en mijn verhaal/ervaring van het jaar ervoor vertelde en zei dat ik opnieuw wilde duiken .

Afspraak gemaakt en ben toen nogmaals met Luc gaan duiken bij Chachacha beach om mijn gedane kennis weer naar boven te halen.

Luc gaf mij nog wat tips waardoor ik de rust weer snel vond en ik kon genieten onder water.

Wat was het weer geweldig. Nou weet je wat dan maar nog een duik.

Dit keer samen met Luc en zijn vriendelijke collega Andre .

Ze hadden nu een spot gevonden in het centrum bij het Speeltuintje alwaar je makkelijk met je equipment het water in kan en waar je al snel bij het rif uitkomt.

Wat was het fantastisch mooi , we hebben gespot stingray , zeepaardje en murene een geweldige dag om nooit te vergeten.

Ik ben gegrepen en waarschijnlijk volgend jaar maar op voor brevet.

Duikschool Divefactory ( Luc&Joyce en Andre )dank jullie voor het aanstekelijke enthousiasme

Remco

Something Special

februari 15, 2023

Vorig jaar toen we voor de eerste keer op het resort verbleven heb ik met Luc een duik gemaakt bij “The Cliff”.

Dat was een prachtige duik, vooral omdat alles heel relaxed ging.

Dus toen ik dit jaar (in februari) weer op het eiland was waren er al snel 2 duiken gepland.

Deze keer ging ik met André naar “Something Special”, een plek waar je redelijk eenvoudig vanaf het strand het water in kon gaan. Ook deze keer was het weer een heel relaxte duik waarbij André veel van de aanwezige vissen liet zien die anders aan me voorbij waren gegaan.

De andere duik ging vanaf de Zout pier. het te water gaan was hier wat lastiger maar met hulp van André is het allemaal goed gekomen. We hebben een uur onder water doorgebracht en heel veel leven gezien, een grote murene, zeepaardje en een schildpad.

Duiken bij Dive Factory is TOP. Het team is zeer vakkundig, de duikuitrusting is van de beste kwaliteit en alles verloopt zeer relaxed.

Robert

Gastvrij, gezellig, professioneel, persoonlijke benadering

januari 9, 2023

In feb 22 bij toeval een aantal duiken bij de Divefactory geboekt. Had auto via Bonaireparadise.nl geboekt, de locatie waar je de auto ophaalt is ook de Divefactory gevestigd. En heel fijn, als klant van Bonaireparadise krijg je korting op duik ervaringen bij de Divefactory. Dat was erg goed bevallen, Luc en Joyce zijn super aardig, duikuitrusting super verzorgd. Voor mij een bijzondere ervaring, want na 15 a 20 duiken was ik toch nog altijd wat onwennig en vond ik het duiken nog steeds wat spannend. Na een aantal duiken met Luc was ik dat onwennige helemaal kwijt, hij is super rustig, legt alles goed uit, geen druk en wil vooral dat je zelf goed snapt wat je aan het doen bent. En dan is het o zo mooi en genieten in Bonaire tijdens het duiken.

Dit jaar gingen we in jan 23 terug en zodra ik dat wist besloot ik dat ik mijn advanced bij Luc wilde halen. Zo gezegd zo gedaan, afgelopen week werd ik advanced en heb ik nog 5 guided dives met Luc en Andre gedaan. Fantastisch, echt een aanrader.

Patrick

Fantastische duikschool! Vijf sterren!!!

december 31, 2022

Nog een keer want ipv 5 sterren zijn er maar 2 verschenen! Dat was niet de bedoeling want Divefactory is alles behalve een duik’fabriek’, Luc en zijn team staan voor aandacht, service, topkwaliteit en flexibiliteit. We huurden er duikuitrustingen en flessen en konden ons eigen plan volgen. Met een reservefles waren we er van verzekerd niet ergens vandaan terug te hoeven rijden, onze geplande duiken altijd kunnen uitvoeren, geplande rustdagen tussendoor geen probleem. Ondertussen kun je er ook terecht voor duiktips. Bcd’s van topkwaliteit, 1 splinternieuwe. Een Amerikaans stel stond jaloers naar onze flessen te kijken, zij mochten er maar max. 4 meenemen. En dus veel onnodig heen en weer gerij. Kortom… van harte aan bevolen, vriendelijk en gezellig zijn ze ook! Groetjes Ellen

Ellen

Service, flexibel en gemoedelijk!

december 30, 2022

Divefactory is alles behalve een duik’fabriek’, Luc en zijn team staan voor aandacht, service, topkwaliteit en flexibiliteit. We huurden er duikuitrustingen en flessen en konden ons eigen plan volgen. Met een reservefles waren we er van verzekerd niet ergens vandaan terug te hoeven rijden, onze geplande duiken altijd kunnen uitvoeren, geplande rustdagen tussendoor geen probleem. Ondertussen kun je er ook terecht voor duiktips. Bcd’s van topkwaliteit, 1 splinternieuwe. Een Amerikaans stel stond jaloers naar onze flessen te kijken, zij mochten er maar max. 4 meenemen. En dus veel onnodig heen en weer gerij. Kortom… van harte aan bevolen, vriendelijk en gezellig zijn ze ook!

Ellen

Very convinent and friendly

december 13, 2022

(Vertaald door Google) Geweldige duikwinkel! Heel handig en vriendelijk!

(Origineel)

Great dive shop! Very convinent and friendly!

Jade

Prima Dive Shop

december 13, 2022

Voor 2 weken lang met 2 collega’s de flessen gehuurd bij DiveFactory.

Prima service van de altijd vrolijke Luc en Joyce, altijd geinteresseerd in de duiken die we hadden gedaan en advies van Luc voor de volgende duiken.

Prima locatie voor alle duikmaterialen en gevulde spolebakken voor na de duik.

Wij komen zeker terug voor weer een serie prachtige duiken.

Tot de volgende keer!

Arie, Theo en Denys.

Arie

Geweldige Duikschool.

december 12, 2022

Geweldige Duikschool, nieuwe spullen, lieve mensen en in het water geweldige begeleiding!! Voelde me heel veilig met Luc!

Bart

Great place

december 12, 2022

(Vertaald door Google) Geweldige plek, goed onderhouden spullen, aardige, gemakkelijke en ervaren mensen en goede prijzen vooral als je ook voor een huurauto gaat bij autohuren-bonaire.nl.

(Origineel)

Great place, well maintained gear, nice, easy and experienced people and good pricing especially when you also go for a rental car with autohuren-bonaire.nl.

Rob

Schrijven